Press Release

Spaanse studenten doen ervaring op bij Future Connections

By 7th May, 2019 January 12th, 2023 No Comments

Spaanse studenten doen ervaring op bij Future Connections

7th mei, 2019

Sinds maart is het team van Future Connections in Etten-Leur versterkt door drie Spaanse studenten. Zij studeren multi-platform- en web application development aan IES Campanillas in Málaga en doen hier ervaring op binnen hun toekomstige werkgebied.

Parttime baan

Jose Antonio Fernández, Alejandro Ruiz en Lucia Blanco zijn in Nederland met een Erasmus+-beurs, maar dit is niet hun eerste kennismaking met Future Connections.  “Ons eerste studiejaar bestond uit zes maanden op school, gevolgd door drie maanden stage bij een bedrijf. Wij hadden gekozen voor Future Connections. Na onze stage kregen we een parttime baan aangeboden en sindsdien werken we bij Future Connections in Málaga”, vertelt Lucia.

Leerzame ervaring

Future Connections is betrokken bij een duaal opleidingstraject in samenwerking met IES Campanillas, waarbij de studenten kunnen leren in een echte werkomgeving. “We worden sinds dag 1 als volwaardige medewerkers behandeld, waardoor we sneller kunnen leren. Dit jaar helpen we de nieuwe studenten door de mentorrol op ons te nemen en door hen dezelfde leerzame ervaring te geven die wij in ons eerste jaar ook hadden”, zegt Jose.

Nieuwe cultuur

De studenten vinden de Erasmus+-beurs een goede manier om een nieuwe cultuur te ervaren. “Bovendien kunnen we zo ons Engels verbeteren”, voegt Alejandro toe. Wat vinden de drie tot nu toe van Nederland? “We vinden het geweldig! We wonen in Breda en iedereen is zo vriendelijk, zowel op het werk als in de stad.”

Business Intelligence

De studenten werken aan diverse projecten, maar één ervan is erg innovatief: een tool voor business intelligence, waarbij dashboards en grafieken de Backoffice en Customer Care van Future Connections ondersteunen. “De engineers versturen hun activiteiten, behaalde milestones en problemen in onze app en wij verzamelen en verwerken deze data zodanig dat ze de Backoffice- en Customer Care-medewerkers van Future Connections realtime en relevant inzicht geven in zaken als productie, performance, terugkerende problemen of ander afwijkende zaken. Daarnaast komt er een dashboard portal voor de klanten van Future Connections, waarmee ze de performance KPI’s en andere resultaten kunnen bekijken. Deze Business Intelligence-oplossing wordt geïntegreerd in het Reddie softwareplatform”, vertelt Jose.

spanish team at the Netherlands officeOpen voor innovatie

Alejandro legt uit waarom alle drie de studenten graag voor Future Connections werken. “Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologie en we voelen ons gezien en gehoord. Als wij denken dat een specifieke database of programmeertaal voor een bepaald project interessant zou kunnen zijn, dan wordt dat in overweging genomen. Niet elk bedrijf doet dat, dus we waarderen dat erg. De flexibiliteit en de vrijheid bij het indelen en inrichten van ons werk bij Future Connections vinden we ook heel prettig.”

Afstuderen

Alejandro, Jose en Lucia zijn tot 5 juni in Nederland. Ze werken ook aan een afstudeerproject, dus als alles goed gaat zullen ze voor de zomer hun diploma’s hebben behaald. Wat zijn hun plannen daarna? In koor: “We zouden graag terug willen komen naar Nederland en voor Future Connections blijven werken!”

Meer weten?

Wilt u weten hoe het Jose, Alejandro en Lucia verder vergaat? Aan het einde van hun stageperiode bij Future Connections, begin juni, interviewen we hen opnieuw. Houd deze site in de gaten en lees over twee maanden hoe ze terugkijken op hun tijd in Nederland!

Share this: